PRACOVNÍ KOMPAKTNÍ LAMINÁT, UNIKÁTNÍ SYSTÉM ÚCHYTŮ, BÍLÝ LAK, ORIGINÁLNÍ BEZÚCHYTKOVÝ SYSTÉM

Na této kuchyni jsme spolupracovali s Atelierem Chochola, konkrétně se zakladatelem, Ing. Arch. Otakarem Chocholou. Kromě klasických architektonických prací je Ota zejména expertem na Feung Shui. Výsledkem naší spolupráce je bílá lesklá lakovaná kuchyň, originální bezúchytkový systém, kompaktní laminát na pracovní desce a obkladech, spotřebiče Electrolux, ostrůvková digestoř Teka.

Originální bezúchytkový systém

Bezúchytková kuchyň je velmi široký pojem, možností jsou desítky. Vybrané provedení je vrchol v naší nabídce a na našem trhu se jedná o velmi originální řešení. Základem jsou lakovaná dvířka, do kterých vkládáme dekorativní prvky, v tomto případě to jsou pásky s dekorem dubu. Takto do dvířek můžeme vložit např. i keramické prvky.

Kuchyň podle Feng Shui

Feng Shui je opravdová specialita, řeší se různé zóny energií, materiálová skladba, určení pozic jednotlivých částí kuchyně atd. Zkrátka návrh kuchyně podle Feng Shui probíhá zcela jiným způsobem. Výsledkem v této kuchyni byla materiálová skladba bílá, beton a dub. Tato filozofie nám také určila polohu dřezu a spotřebičů, zbytek pak byl na nás.

Granitový dvojdřez

Sanitu, tedy dřezovou baterii, granitový dvojdřez a vestavěný odpadkový koš jsme použili od německé firmy Blanco. Jedná se o jednu ze tří nejpopulárnějších značek na našem trhu, s velmi vysokou kvalitou a solidní cenotvorbou.

Konvektomat – trouba s parní funkcí

Co je konvektomat? Jedná se o troubu s kombinací dvou druhů ohřevu. Základ tvoří klasická horkovzdušná trouba se vše tradičními typy ohřevu, které naleznete u běžných trub. K těmto běžným funkcím má trouba navíc parní režimy. Trouba dokáže pracovat ve třech režimech:

  • pečení klasickým horkovzduchem
  • vaření v páře
  • kombinací horkovzduchu a páry

A to je zásadní rozdíl konvektomatu proti parní troubě. Protože je to právě kombinace obou režimů, která se postará o perfektní výsledky. Ať už se jedná o maso nebo třeba zeleninu, výsledek opravdu oceníte. Např. maso se nemusí podlévat, dodáváním páry nevysychá, je mnohem šťavnatější a uchovává si svoje původní chutě. Konvektomat v kuchyni Vám třeba naprosto dokonale uvaří brambory, mrkev nebo brokolici.

V této kuchyni jsme použili jeden z nižších modelů od Electroluxu.